آیا این حقیقت دارد که امام خمینی از ابتدا فرموده بود سپاه در سیاست دخالت نکند؟ اگر اینچنین است چرا امروز سپاه همه جا هست؟

قبل از ارائه پاسخ باید به اصل جمله امام خمینی اشاره کنیم. حضرت امام فرمودند: «قواى مسلح از هر قشرى كه هستند، در حالى كه بايد داراى ديد سياسى باشند و هرگز كوركورانه عمل نكنند، نبايد در امورى كه سياست بازان در آن دخالت دارند داخل شوند.. زيرا اگر در امور سياسى وارد شوند، كسانى كه در فن سياست ورزيده شده ‏اند بين آنان اختلاف ايجاد كرده، هر گروه از آنان را به يك طرف كشيده و شيرازه ارتش .. از بنيان به هم مى ‏زنند. نتيجه نهايى خود را كه اسارت كشور است به دست مى‏ آورند. از خدمت به ميهن عزيز خود بازمانده به سوى شرق يا غرب كشيده خواهيد شد. شما را به يك گروه نزديك و از يك گروه دور مى‏ سازد و شما را نسبت به يك قشر ملت بدبين مى‏ كند.
در تبیین این سخنان در وصیت نامه‌ایشان می‌خوانیم: وصيت اكيد من به قواي مسلح آن است كه همان‌طور كه از مقررات نظام، عدم دخول نظامي در احزاب و گروه ها و جبهه‌ها است به آن عمل نمايند؛ و قواي مسلح مطلقاً، چه نظامي و انتظامي و پاسدار و بسيج و غير اين ها، در هيچ حزب و گروهي وارد نشده و خود را از بازي هاي سياسي دور نگه دارند. در اين صورت مي‌توانند قدرت نظامي خود را حفظ و از اختلافات درون گروهي مصون باشند.
بنابر این آنچه مسلم است آن است که حضرت امام خمینی نه تنها سپاه، بلکه مجموعه نیروهای مسلح را از ورود به سیاست نهی نموده است. اما آنچه منظور حضرت امام بوده، ورود به عرصه‌های سیاسی بازی، تحزب و تشکیلات حزبی و گروهی است. نه‌اینکه از کلیت نظام و انقلاب دفاع نکند و در برابر توطئه ها ساکت باشد. چنانچه هدف اصلی سپاه دفاع از کیان انقلاب بوده است. چنانچه در اساسنامه آن می‌خوانیم: «مبارزه قانوني با عوامل و جريان هايي كه در صدد خراب كاري، براندازي نظام جمهوري اسلامي و يا اقدام عليه انقلاب اسلامي ايران مي باشند»، «مبارزه قانوني با عواملي كه با توسل به قوه قهريه درصدد نفي حاكميت قوانين جمهوري اسلامي باشند».
اما آنچه در بخش دوم سوال به آن اشاره شده است باید گفت، سپاه‌اینگونه نیست که در همه جا باشد و خود را در همه مسائل سیاسی دخیل کند. مسلما سپاه پاسداران در سالهای پس از تولد خود، هرگز اسیر باند بازی‌های سیاسی نشده و ندیده‌ایم که مجموعه سپاه از حزب خاص یا شخص سیاسی خاصی خاصی دفاع کرده و بیانیه حمایتی صادر کند. هرچند ممکن است فردی سیاسی رابطه خوبی با سپاه داشته و مسئولینی انتخاب کند که سابقا در سپاه فعال بوده اند. اما آنچه از این مجموعه دیده‌ایم بیشتر حمایت از کلیت نظام بوده تا اینکه وارد بازی‌های سیاسی شود. چنانچه روح بیانات حضرت امام نیز نهی از ورود به‌این عرصه ها بوده است.

شما میتوانید این مطلب را از طریق شبکه های اجتماعی زیر به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
error: